Matthew E White – No Future In Our Frontman

Meestal bedekken bands onderlinge geschillen met de mantel der muzikale meningsverschillen. Matthew E White niet, die heeft er een liedje over geschreven. Verwarrend is wel dat hij geen band is en als hij wel een band zou zijn was hij de frontman geweest.

Nadere bestudering van de tekst leert echter dat White helemaal niet over de perikelen van een band zingt, maar dat met de frontman van de songtitel niemand minder wordt bedoeld dan de president van de Verenigde Staten.

De titel verwijst naar Ain’t No Future In Yo Frontin’ een rapclassic uit 1991 van MC Breed. No Future In Our Frontman is dus een ouderwetse protestsong. Dat verklaart ook waarom er nog elf andere versies van het nummer bestaan, uitgevoerd door evenzovele artiesten in diverse genres. Waarschijnlijk in de hoop dat er zo zoveel mogelijk verschillende doelgroepen wordt aangesproken. Jammer is wel dat White zelf en zijn protegee Natalie Prass de bekendste namen zijn. De timing is echter uitstekend zo vlak voor de Amerikaanse verkiezingen. Nu maar hopen dat het helpt.