The Front Bottoms – The End Of Summer

The Front Bottoms is een trio uit New Jersey dat in eigen land redelijk beroemd is, maar hier nog nauwelijks gesignaleerd. En dat is jammer, maar niet onbegrijpelijk.

The Front Bottoms is namelijk niet voor één gat te vangen. Een groot deel van de aantrekkingskracht van de band zit hem in de teksten, en dan begin je in niet Engels-talige landen al met een achterstand. Daarnaast schieten ze muzikaal alle kanten op, van akoestische punk via emo achtige rock tot volle borst folk. Dit alles gezongen met in vet Amerikaans, waarin de r klinkt als erw i.p.v. er.

Nieuwe single The End Of Summer heeft van alle smaken iets, akoestische gitaren, stevige breaks, vlotte koortjes, een melodieus intermezzo en een grappige tekst waarin de zanger zingt dat hij nu wel weet hoe hij zijn vakantieliefde had kunnen veroveren. Een liedje over een blauwtje dus.

Next time I know what I’ll do. I’m gonna go all day to the beach with you. Hindsight twenty twenty true but at the time I didn’t know what to do.”

The Front Bottoms draait alweer een tijdje mee. De kern van de band -waarvan de bezetting varieert van twee tot zeven leden- bestaat uit de jeugdvrienden Brian Sella (zang/gitaar/teksten) en Mathew Uychich (drums).  Jaar van oprichting is 2006.  In 2010 verschenen de eerste EP’s en begon de opmars naar nationale bekendheid. De teller staat nu op een zestal albums, zeven EP’s en een klein dozijn singles. Hoog tijd dus voor een Europees avontuur.