Methyl Ethel

Methyl Ethyl – Real Tight

Methyl Ethyl is in het zelfde vat met toverdrank gevallen als land en stadsgenoten Tame Impala, de toonaangevende band in de wereld van geestverruimende rock.

De muziek van Methyl Ethyl heeft altijd al een psychedelisch tintje gehad, of twee, maar op Real Tight gaat de band nog een stapje higher. Op de nieuwe single klinkt alles licht desoriënterend, van de ongrijpbare compositie via de intense leadzang tot de zweverige instrumentatie. Toch is Real Tight een strakke song en zeker niet zonder hitpotentie.  Enige ruimdenkendheid van de luisteraar wordt echter wel verwacht. Wie Tame Impala hoog heeft zitten en MGMT een warm hart toedraagt moet zeker intekenen.

Real Tight is alvast uitgebracht om de aandacht te vestigen op de komst van het derde album van Methyl Ethyl op 15 februari volgend jaar. De plaat gaat Triage heten en is door zanger Jake Webb (net als Kevin Parker in Tame Impala het enige vaste lid van de band) opgenomen en geproduceerd in zijn thuisstudio in Perth. Methyl Ethyl is voornemens om de zomer van 2019 door te brengen op diverse festivalterreinen. Grote kans dat er gevochten zal worden om de band.