Blaudzun

Blaudzun binnenkort o.a. naar Paard, Patronaat en Podium Victorie

De Nederlandse indie artiest Blaudzun (Johannes Sigmund) komt met nieuwe nummers naar Patronaat, Paard en Podium Victorie! Dit jaar verscheen het derde deel in de Jupiter-reeks waar Blaudzun sinds het najaar van 2016 mee naar buiten is getreden.
Het is een volwaardige plaat die niet zonder de eerste twee delen had kunnen bestaan. Of zoals Johannes Sigmond het zegt: ‘Als ik het vergelijk met een schilderij is _UP_ het middendeel en zijn de andere twee de zijpanelen.

Vergeleken met het volle, archaïsche geluid van platen als Heavy Flowers en Promises Of No Man’s Land is _UP_ lichter. Wat minder topzwaar. De manier van spelen tijdens zijn Jupiter-tournees en de recente theaterconcerten heeft er een rol in gespeeld. Blaudzun heeft geleerd rust toe te laten. De nummers van _UP_ zijn stuk voor stuk geschreven op de piano, zodat de basis van het liedje klopt: een sterke melodie, focus op de zang. Dat is een bewuste keus. Johannes: ‘Ik heb mijn stem weer op de voorgrond geplaatst. Mijn zang stond de laatste tijd erg in dienst van de muziek, verzand in het geheel, maar ik heb besloten dat ik een fucking zanger ben. Wat dat betreft zijn Adele, Beyoncé en ook Nick Cave mijn grote voorbeelden geweest. Toen ik deze winter op een Spaans eiland was, fietste ik door straten waar muziek hard uit de cafés schalde. Wat hoor je dan echt goed door de ramen heen? De vocalen. Ik besefte dat ik mijn stem weer uit het gesteente moest hakken. Melodie drijft deze plaat en mijn stem is daar het vehikel van.’

LIVEDATA
29 november De Pul, Uden
30 november Paard, Den Haag (+support Faradays)
01 december Patronaat, Haarlem (+support Kitchenette)
06 december Podium Victorie, Alkmaar (+support Faradays)
07 december Neushoorn, Leeuwarden
08 december Fluor, Amersfoort
15 december Het Depot Leuven (BE)