Isaac Gracie – Broken Wheel

Isaac Gracie werd twee jaar geleden binnengehaald als een van de betere discipelen van Jeff Buckley. Die fase is hij inmiddels al lang en breed ontgroeid.

De 22 jarige Brit zingt nog steeds de sterren van de hemel op een manier die doet denken aan zijn oude held, maar hij schrijft tegenwoordig songs, die staan als een huis. Niks ten nadele van Jeff, maar hij was een singer en geen songwriters. Isaac is dus wel van beide markten thuis. Het soort songs dat hij schrijft is traditioneel en ambachtelijk met een duidelijke muzikale en dramatische ontwikkeling. De onderscheidende factor is de kracht van zijn melodieën. Waarschijnlijk zingt niemand ze zo mooi en met zoveel gevoel als de auteur, maar je kunt er gif op innemen dat er binnenkort de eerste covers van zijn songs zullen verschijnen. Zijn fans zijn al zover, zie Youtube.

Broken Wheel is een track van het eerder dit jaar verschenen debuutalbum van de singer-songwriter uit Londen, die behalve zijn stem en talent ook nog eens zijn uiterlijk meeheeft. Net als Jeff trouwens.