Badflower – Heroin

Afgaande op bandnaam en songtitel zou je kunnen denken dat we hier te maken hebben met een nihilistisch punkcollectief, maar dat valt dus reuze mee. De Heroin van de titel staat symbool voor verslavende liefde en de naam Badflower geeft alleen maar aan dat de bandleden geen softies zijn, maar rockers van het wat ruigere soort.

Voor ons is Badflower een nieuwe naam, in de V.S. kan de band al op een redelijke aanhang rekenen. De output van Badflower is nog beperkt. Er staan 10 songs online, waarvan één in twee versies, Heroin. De eerste take is een luxe demo. De tweede versie is helemaal af, letterlijk en figuurlijk. Heroin versie 2 begint rustig, maar het wordt al snel duidelijk dat er onweer op komst is. Nog voor we halverwege zijn begint het al te donderen en nog geen minuut later barst de bui los, is het windkracht tien en alarmfase rood. Badflower weet hoe je een song moet opbouwen.

Badflower komt uit Amerika en dat is te horen. Badflower is een band met connecties. Hun hoeder is John Varvatos, een bekroonde mode-ontwerper met links met Converse en Ralph Laurens. Varvatos heeft dus wel wat centen te makken. Een deel daarvan heeft hij in een eigen label gestoken. Badflower is zijn eerste signing. Een goed begin. Vavatos maakt ook geen half werk van Badflower. Voor de clip van Heroin heeft hij acteur Johnny Galecki (Big Bang Theory) laten optrommelen. Maar laat je niet van de wijs brengen door die grote namen. Badflower heeft echt iets te vertellen en doet dat op Heroin op een zeer overtuigende manier.