The Raconteurs – Sunday Driver

Het heet een single, maar op een ouderwetse vinyl 7” staan altijd twee nummers. Online is een single meestal gewoon een alleenstaande track, wat vroeger de A-kant zou worden genoemd. Alleen acts met een hang naar het vinyl-tijdperk brengen nog twee nieuwe songs tegelijk uit, een A en een B-kant.

Jack White is zo’n artiest die -als hij het voor het zeggen had- zijn muziek het liefst alleen fysiek zou uitbrengen. Gelukkig doet hij beiden, online en op vinyl. Dat betekent dat als er een nieuwe single van The Raconteurs verschijnt,  die bestaat uit twee tracks. Een 7′ release moet immers twee kanten muziek hebben.

De nieuwe Raconteurs single heeft echter geen A en B-kant, maar een dubbele A-kant. Beide songs zijn een hit! Dat geeft ons de kans om eerst het ene nummer uit te roepen tot IJsbreker en de week daarna het andere. In de laatste week van 2018 zetten we Now That You’re Gone in het winterzonnetje, want redelijk rustig ook met het oog op de donkere dagen rond kerst. Deze eerste week van het nieuwe jaar gooien we ons gewicht achter Sunday Driver, een uitstekende rocker en geknipt om de draad weer op te pikken.

Sunday Driver wordt afgetapt met een riff die op het puntje van de gitaar van Keith Richards moet hebben gelegen. De titel overigens zou wel eens een citaat kunnen zijn uit Day Tripper van The Beatles. Verder is het puur Jack White & The Raconteurs wat de rock slaat; slim, scherp, spannend en sexy.

Sunday Driver b/w Now That Your Gone, de eerste Raconteurs release in ruim tien jaar luidt een nieuw seizoen in voor de band. De twee tracks zijn een voorbode van een nieuw album dat weer aanleiding is voor een trektocht langs zalen en festivalweides in de hele wereld. Details volgen.