Gary Clark Jr.

Gary Clark Jr – This Land

Gary Clark Jr is een van de weinige Afro-Amerikaanse bluesartiesten van onder de veertig. Helaas wordt blues door de Amerikaans jeugd geassocieerd met slavernij en onderdrukking en wil men er om die reden niks meer mee te maken hebben. En de jeugd van tegenwoordig heeft natuurlijk zijn eigen muziek, hip hop.

Clark Jr is dus één van de laatste der mohikanen. Denk echter niet dat hij vol respect het pad volgt dat illustere voorgangers als BB King, Muddy Waters en John Lee Hooker hebben uitgestippeld. Ook al laat hij zijn gitaar scheuren This Land is even eigentijds en urgent als het werk van Kendrick Lamar of Childish Gambino.

De vorm mag dan ouderwets  zijn, hoewel dat ook wel meevalt, de boodschap is het zelfde. This Land, een verwijzing naar het protestlied ‘This Land Is Your Land’ van Woody Guthrie is een rauwe aanklacht tegen Trump en zijn trawanten die de klok op alle mogelijke manieren proberen terug te draaien, naar een tijd waarin alleen oude blanke mannen het voor het zeggen hadden. Gary Clark is mad as hell, and he’s not gonna take it anymore. Dat is de boodschap van This Land. This land is mine! I’m America’s Son This is Where I Come from

LIVEDATUM: 15/6 Aa en Hunze, Grolloo.