Strand Of Oaks – Weird Ways

Een grotere pechvogel dan Timothy Showalter van Strand Of Oaks zal je niet snel tegenkomen.

Een vorm van jeugdreuma belette hem om professioneel basketballer te worden. Gelukkig had hij ook talent voor muziek. Hij was koud op tournee of zijn vrouw ging er vandoor met een ander. Niet veel later brandde zijn huis tot op de grond toe af. Dat zou allemaal niet onoverkomelijk zijn als zijn band een vlucht zou nemen, maar helaas.

Strand Of Oaks een succesvol project noemen is de waarheid geweld aan doen. Na vijf goed ontvangen, maar slecht verkochte albums overwoog Showlater dan ook zijn gitaar aan de wilgen te hangen en een echte baan te zoeken.  Toen ging de telefoon, Carl Broemel aan de lijn, de gitarist van My Morning Jacket. Lang verhaal kort. Op 22 maart verschijnt Eraserland, het zesde album van Timothy Showalter als Strand Of Oaks (herkenbaar) begeleid door My Morning Jacket.

Of het nou aan Showalter’s nieuwe begeleiders ligt of aan het feit dat verwante acts als The War On Drugs en Kurt Vile het pad hebben geëffend, Weird Ways gaat als de spreekwoordelijke speer. Je zou bijna denken dat gerechtigheid bestaat, omdat Showalter best wel eens wat mazzel kan gebruiken, maar vooral omdat Weird Ways van het bescheiden begin tot en met het extatische einde een monster track is. God’s wegen zijn weird, maar in dit geval zeldzaam aangenaam.

LIVEDATUM: 25/5 TivoliVredenburg.