Beck – Tarantula

Becks Tarantula is een cover van een cover, geïnspireerd door de voor een Oskar genomineerde film Roma van regisseurAlfonso Cuarón, die zich afspeelt in Mexico Stad in de jaren 70. 

Tarantula begon zijn bestaan in 1982 als B-kant van de single Breakdown van de Britse new wave band Colourbox. Colourbox was niet erg succesvol, maar schreef wel geschiedenis als een van de eerste acts buiten de hip hip die gebruik maakte van samples. Hun Tarantula werd in 1986 gecoverd door het eveneens Britse This Mortal Coil.  Hoewel This Mortal Coil furore maakte met herinterpretaties -o.a. van Tim Buckley’s Song To The Siren en You & Your Sister van Chris Bell- was ook hun versie van de Colourbox song geen hit. 

Beck’s Tarantula is rustig en rustgevend. Begeleid door koortje en orkest en de Canadese zangeres Feist, croont hij de tekst als een moderne Sinatra. Rock ‘n’ roll is het niet, maar mooi wel.

Het is Beck’s bijdrage aan het album ‘Music Inspired By The Film Roma’, dat tot stand is gekomen op initiatief van de regisseur. Behalve Beck hebben o.a. ook Bille Eilish, Patti Smith en DJ Shadow een song aangedragen. Het album moet nog uitkomen, de film staat op Netflix.