Cage The Elephant – Ready To Let Go

Matt Schultz, de voorman van Cage The Elephant heeft liefdesverdriet. Dat is lullig voor hem en we wensen hem ook alle sterkte toe, maar zijn misere heeft hem wel geïnspireerd tot het schrijven van een uitermate sterke nieuwe single.

Alweer mogen we wel zeggen, want Cage The Elephant heeft sinds hun debuut in 2008 een niet aflatende stroom topsongs afgeleverd. Op elk album staat minstens één nummer met eeuwigheidswaarde. Van het debuutalbum komt Ain’t No rest For The Wicked, op album 2 staat Shake Me Down, het derde album herbergt Cigarette Daydreams en plaat 4 Cold Cold Cold. Er zijn niet veel bands die zo’n vruchtbare rit hebben als de band uit Bowling Green, Kentucky.

En zoals Ready To Let Go laat horende koek is dus nog lang niet op. De eerste single van album vijf van Cage The Elephant is een vetarme indie-rocksong, bas, drums, gitaren en verder geen poespas. Het werk wordt gedaan door de klare melodielijn en de sterke zangpartij van Matt Shultz, die bijna zakelijk zingt dat hij het punt heeft bereikt waarop hij zijn liefde los kan laten.

De ‘to the point’ productie is van John Hill, die eerder muzikale wonderen verrichtte voor o.a Florence & The Machine en Portugal The Man. De vijfde van Cage The Elephant heet Social Cues, als releasedatum heeft de band 19 april geprikt.