The Grand East – Sweet Boy

Even een inhaalactie. The Grand East *is een van de niet weinige Nederlandse bier en bluesrock-bands, gestoeld op Amerikaanse leest. Dachten we.

Omdat dat soort bands beter gedijen in kroegen en clubs dan op de radio meenden we het tweede album van de band te kunnen overslaan. Foutje van de redactie hebben we ontdekt, want het ‘What A Man’ album van de oosterlingen laat een heel andere band horen.  De sound is nog steeds bluesy en Amerikaans, maar waar de band op hun debuutalbum een betreden pad bewandelde, is de koers op album twee een stuk oorspronkelijker. 

The Grand East rockt nog steeds als een stoomlocomotief op een bergroute, maar er is een nieuw gevonden balans tussen de heupen en de hersens.    Een deel van de koersverandering zal zijn geïnspireerd door producer Simon Akkermans ( Bombay/Binkbeats/Kytopia), maar hij kan niet iets uit de band halen wat er al niet inzat. Nieuwe single Sweet Boy is representatief voor The Grand East anno nieuw, beheerst en bezeten, geconcentreerd en gedetailleerd. Meer De Staat dan DeWolff, maar vooral heel erg eigen.

LIVEDATA: 8 maart Neushoorn, Leeuwarden. 9 maart Metropool, Hengelo. Muziekcoöperatie, Meppel. 16 maart De Amer, Amen. 22 maart Burgerweeshuis, Deventer. 23 maart Victorie, Alkmaar. 29 maart Wilhelmina , Eindhoven. Voor meer optredens zie *