Strand Of Oaks – Keys

‘De één zijn overlijden is de ander zijn levensonderhoud’, gaat het gezegde. Gelukkig heeft Tim Showalter, eerst en enig vast lid van Strand Of Oaks geen overledene te betreuren. Hem overkwam het op één na ergste. Zijn lief ging met een ander vandoor. Tim verwerkte zijn leed in een collectie nieuwe songs, die zo goed zijn dat wij er weer gelukkig van worden. Zo gaat dat.

Nieuwe Strand Of Oaks single, Keys gaat expliciet over de missing missus. De titel verwijst naar de Keys, een grote groep kleine eilanden voor de kust van Florida waar de componist zich met zijn geliefde had willen terugtrekken.

Showalter toont zich een waar kunstenaar, want al is de tekst autobiografisch, de manier waarop hij zijn liefdeverdriet onder woorden brengt, zal herkenbaar zijn voor iedereen die wel eens in vergelijkbaar bootje heeft rond gedobberd. 

Muzikaal doet Keys wel denken aan de oude Neil Young. Ook zo’n artiest die persoonlijk lijden op een troostrijke manier weet te vertolken. Keys staat net als vorige single Weird Ways op het nieuwe, zesde Strand Of Oaks album, dat de titel Eraserland draagt en over twee weken uitkomt.

LIVEDATA: 20 mei, Metropool, Hengelo. 25 mei, TivoliVredenburg, Utrecht.