0171- 1000 Words

Eén foto zegt meer dan 1000 woorden, zegt men. 0171 zegt het met muziek.

De debuutsingle van het duo, zich noemende 0171 is een opvallende plaat, en een goede. Al kunnen we ons voorstellen dat de meningen daarover verschillen. Je moet er van houden, zeg maar. 1000 Words is een goed gekozen titel, want woorden is waar het om draait. Af en toe onderbroken door een gezongen refrein declameert de mannelijke helft van het duo een lange lap tekst, dat doet hij in één adem. Het effect is vrij letterlijk adembenemend.

Je vraagt je af of 1000 Words wel live kan worden uitgevoerd, want niemand kan zo lang aan het woord blijven zonder adem te halen. Maakt niet uit. Niet alleen bij de vocals is er een computer (en vocoder) aan te pas gekomen. Ook de backing-track is 100 % digi. 1000 Words is een song zoals je nog nooit hebt gehoord. Alhoewel Daft Punk muziek heeft gemaakt die in de richting komt.

0171 komt uit het de Londense wijk Hackney en bestaat uit Joe Bedell-Brill en Georgie Hoare. Meer dan hun namen en plaats van herkomst weten we niet van het debuterende duo. Wel kunnen we stellen dat hun start vliegend is.