Black Belt Eagle Scout – Loss & Relax

Black Belt Eagle Scout is het alter ego van Katherine Paul, een Native-American die is opgegroeid in de relatieve isolatie van het reservaat van de Swinomish Indianen in de staat Washington.

Katherine leerde zichzelf gitaarspelen met hulp van videobanden van Nirvana en Hole. Die invloeden hoor je terug in haar muziek en hoewel minder duidelijk klinkt ook de rijke muziektraditie van haar voorouders door in haar songs over liefde, verlies en het lot en leed van de oorspronkelijke bewoners van Amerika.

De single Loss & Relax is het eerste nieuwe werk van Black Belt Eagle Scout sinds de release vorig jaar van het debuutalbum, Mother Of My Children. Het label dat zich over Black Belt Eagle Scout heeft ontfermt is Saddle Creek label (Bright Eyes/Big Thief).

De hard-zacht formule van de grunge leent zich bijzonder goed voor de emoties die Katherine wil overbrengen. Loss & Relax heeft een introvert begin (loss) en een explosief slot (relax). Black Belt Eagle Scout verdient het te worden gehoord, om muzikale maar ook om humanitaire redenen.