Last Train – The Idea Of Someone

Last Train is ‘een groep van rots Frans’, zegt de Franse wiki volgens google translate. Een Franse rockband dus, uit de Elzas op wat preciezer te zijn. Het eerste wat opvalt aan The Idea Of Someone is dat Last Train goed naar (het oude) Radiohead heeft geluisterd. Niet dat dat een probleem is. Zeker niet als je je inspiratie verwerkt in zulke prachtsongs als The Idea Of Someone.

Je hoort dus waar de band de moutarde vandaan heeft, maar Last Train is wel wat meer dan een zingende fanclub. The Idea Of Someone is een langzaam uitdijend rockepos dat gaandeweg wint aan tempo en volume en uitmondt in een toverbal van gitaren en samenzang. The Idea Of Someone klinkt alsof het live, zonder opsmuk is  opgenomen, een indruk die wordt bevestigd door de zwart wit clip.

In Frankrijk staat Last Train ook te boek als een vrij sensationele liveband. Ze traden o.a. op in het voorprogramma van Muse en Placebo en wisten op eigen naam Bataclan uit te verkopen. Tot slot nog wat lof van de Franse pers in vertaling van google. “hexagonale rocksensatie” (Yes FM) en “redorent heraldiek tricolor rocken” (Les Inrockuptibles). We hadden het niet beter kunnen zeggen.