The S.L.P. – Favourites

Favourites van The S.L.P. Bevat passages waarin wordt gerapt. Haters van de populairste muziekstijl van de 21ste eeuw zijn dus gewaarschuwd.

The S.L.P. is een nieuw speeltje van de drijvende kracht achter Kasabian,  Lorenzo PizzornoWaarschijnlijk bevinden er zich heel wat anti-rappers onder het Kasabian volk en is Pizzorno voor muzikale experimenten als dit een bijband begonnen.

Favourites begint met een Madchester beat van het soort waar Kasabian ook veelvuldig gebruik heeft gemaakt, maar het duurt niet lang voordat het nummer een ander spoor oprijdt. Dat we definitief niet meer in Kasabian territorium zijn weten we zeker als Little Sims begint te rappen. Je zou kunnen zeggen dat The S.L.P. zich verhoudt tot Kasabian als Gorillaz tot Blur. 

De ruimdenkende Kasabian fan zal niet lang treuren dat door dit uitstapje van Pizzorno het waarschijnlijk nog langer gaat duren voordat hun helden de draad weer oppikken, want Favourites is een uitstekende zoethouder. Voor de fans voor wie rap een brug te ver lijkt, luister eens een paar keer en bekijk de lijpe clip. Je zal horen en zien dat Favourites toch een top tracks is, ondanks de rap (of misschien wel dankzij ;).