Bull

Bull – Eugene

Bull is een band uit het Engelse York die een tijd terug op de bonnefooi naar Berlijn vertrok om te kijken of daar misschien iets te beleven viel.

Het lot bleek Bull gunstig gezind want, de band vond al snel een kroeg waar ze mochten optreden. Laat daar nou net een paar leden van Pavement afsplitsing Spiral Stairs aan de bar hangen. Zij vroegen Bull te komen spelen op een huisfeest waar een van de gasten Remco Schouten was, een technicus uit het Pavement-kamp. Onder de indruk bood Remco Bull aan om bij hem in Amsterdam opnamen te komen maken. Dat wilden ze dus wel. 

Het zou leuk zijn om nu te kunnen zeggen, ‘and the rest is history’, maar daar is het nog te vroeg voor. Wel mag worden opgemerkt dat Eugene  een uitstekende binnenkomer is. Het nummer begint met een luie leadvocal die wordt omlijst door bijna Beach Boys achtige koortjes, maar net als je lekker languit wilt gaat leunen gaat de beuk er in en zit je plotseling midden in een wervelwind van gitaren. Als die is uitgeraasd keert de rust weer terug. Na twee minuut veertig is het voorbij. En nu maar hopen dat Marco en Bull meer songs hebben opgenomen.