Eefje de Visser

Eefje de Visser – Zwarte Zon

Eefje de Visser is de Grande Dame van de Nederlandstalige indie. Als geen ander verstaat zij de kunst onze weerbarstige taal soepel en natuurlijk te laten klinken in popsongs met internationale allure.

Dat Eefje’s ontwikkeling er een was van inspiratie en transpiratie laten haar drie tot nu toe verschenen albums horen. Elke plaat was weer een stap richting de perfectie die ze op haar laatste album, Nachtlicht bereikte. Niemand zou het Eefje kwalijk nemen als ze een pas op de artistieke plaats zou maken, maar met Zwarte Zon maakt ze duidelijk dat stilstaan geen optie is.

Zwarte Zon is een mystieke ballade met een statig tempo en een sfeer waarin we uiteenlopende invloeden menen te mogen herkennen waaronder The Beach Boys, Philip Glass en Woodkid. Eefje schreef Zwarte Zon alleen en produceerde het nummer samen met haar levensgezel Pieterjan Coppejans.

Eefje is deze zomer te zien in De Toekomst en op ITGWO en Pukkelpop. Laten we hopen dat dat betekent dat de opnamen voor album vier zijn voltooid en dat we na de zomer ons kunnen laven aan en verbazen over de nieuwe avonturen van La Visser tijdens een clubtour in 2020.