Mormor – Some Place Else

Some Place Else van Mormor staat al een aantal weken in de wacht. Het is een geweldig mooi nummer maar een paar streepjes gepolijster dan we doorgaans draaien.

Het opdrogen van de release in deze zomermaanden maakt dat we twijfelgevallen nog eens tegen het licht houden. Mormor‘s Some Place Else heeft dus alsnog het voordeel van die twijfel gekregen. Ook omdat we een vorige single van de Canadees, Outside wel hebben gedraaid. En daar goede reacties op kregen.

Mormor is het alias van Seth Nyquist, een singer-songwriter multi-instrumentalist uit Toronto. Als je goed luistert hoor je dat Mormor is opgegroeid op een menu van James Blake, Radiohead, Pink Floyd en andere acts bij wie ambiance een belangrijke rol speelt. Some Place Else is een koptelefoon op ogen dicht nummer, kalm en sierlijk door de schrijver met een kopstem gezongen en spaarzaam geproduceerd zodat het refrein alle ruimte krijgt om te ademen.

Some Place Else is zo rustgevend dat artsen het zouden kunnen voorschrijven ter voorkoming van een burn out. Het is het titelnummer van een mini-album waarop nog vijf soortgelijke helende nummers te vinden zijn.