Girl In Red – I’ll Die Anyway

Girl In Red is het alias van de 20 jarige Marie Ulven Ringheim uit het Noorse Horten. Marie heeft een podium gecreëerd door elke maand een zelf geschreven, gespeeld en geproduceerd liedje online te zetten. Haar songs over seksuele identiteit, zelftwijfel en onzekere relaties zijn zo een eigen leven gaan leiden en hebben van Girl On Red een internationaal fenomeen gemaakt.  

We hebben al verschillende songs van Girl In Red gedraaid, waaronder haar doorbraakhit I Wanna Be Your Girlfriend. I’ll Die Anyway is -als we goed hebben geteld- haar 11de single. Aan albums doet ze nog even niet.

Girl On Red  songs klinken vaak vlot, maar de (autobiografische) teksten gaan dus diep.  I’ll Die Anyway gaat over depressie, een onderwerp dat, gezien de comments op Youtube heel veel mensen persoonlijk aanspreekt. 

In de studio/slaapkamer doet Marie alles alleen, live is Girl On Red een band. Je kunt ze gaan zien dit weekend op de Lowlands en/of op 4 november in de oude zaal van Melkweg. Tenminste als je tickets hebt, want het concert is uiteraard al lang uitverkocht. Een upgrade naar de Max zou mooi zijn.