Cavetown – Feb 14

Cavetown is de artiestennaam van Robin Skinner, een 20 jarige, roodharige brillen dragende Brit, die zijn slaapkamerheeft omgebouwd tot opnamestudio.

Hoezo Abbey Road of Wisseloord als je Ableton hebt of Garageband? Muziek maken is stukken makkelijker geworden en veel goedkoper. Maar wat geen computer geven kan is talent. Skinner is een multi. Hij kan zingen schrijven, componeren, arrangeren en produceren. Muziekmaken doet hij al sinds zijn 13e en in een opvallend hoog tempo. Het eerste Cavetown album verscheen in 2015, een vierde is in aantocht. 

Met Feb 14 maakt Cavetown zijn Pinguindebuut. We zijn deze keer dus wat laat. Cavetown heeft al op Eurosonic en zelfs twee keer in de Melkweg gestaan. Maar je mist nou eenmaal meer dan je meemaakt. En beter laat dan etc. Voor een thuiswerker gebruikt Caveman opvallend veel akoestische instrumenten. Zo te horen heeft hij ook een grote slaapkamer, want zijn producties klinken mooi ruimtelijk. De Caveman stijl is wat Nick Lowe ooit ‘pure pop for now people’ noemde, meer McCartney dan Lennon, maar duidelijk Beatlesque.

Met twee en half miljoen luisteraars per maand kan je Caveman niet bepaald onontdekt noemen. Dat dat er nog veel meer gaan worden is wel duidelijk.