Des Rocs – Living Proof

Des Rocs is de artiestennaam van Danny Rocco, wat op zich ook als een artiestennaam klinkt, maar dit terzijde. Rocco heeft zich als doel gesteld de ‘good ol’ rock & roll’ nieuw leven in te blazen. Met eigentijdse instrumenten, computers en ander digitaal spul dus. Hij valt op want onlangs was Des Rocs de supportact van Muse in Amsterdam.

Wij steunen Des Rocs van harte in zijn strijd, want wat er uit zijn handen komt mag gehoord worden. Living Proof is alweer het vierde nummer van Des Rocs dat de Pinguin playlist haalt en een logisch vervolg op ‘Outta My Mind’, ‘SLO’ en ‘Let Me Live/Let Me Die’ dat op Spotify de 24 miljoen plays nadert.

Des Rocs is van het grote gebaar. Nieuwe single Living Proof klinkt alsof het in een stadion is opgenomen. Maar hij is ook een man van details. Living Proof is een gospel rocksong inclusief dames en mannenkoor, alle gaatjes zijn gevuld met bluesy gitaar fills, ooh-tjes, aah-tjes en handclaps. Op papier klinkt dat als overgeproduceerd, op plaat past het allemaal prima. Denk aan een minder neurotische Jack White. Geheel in gospel stijl heeft Living Proof ook een blijde boodschap.

I’m Living Proof zingt Rocca, that The Worst Can Be Beat. If Ya Pull Yourself Together You Can Get On Your Feet.

Amen.