Michigander – Reds

90’s muziek is populair bij muzikanten die in dat decennium zijn geboren en dus maar half bewust hebben meegemaakt. Zoals de 26 jarige Jason Singer, de centrale figuur van Michigander, een band uit -je raad het al- de Amerikaanse staat Michigan.

Laten we er maar geen doekjes om winden. Miller is de belichaming van alles wat niet rock ‘n’ roll is. Hij is brildragend en veel te dik voor zijn lengte en leeftijd. En zijn haar zit raar. Daarnaast noemt hij Coldplay als favoriete band en is hij belijdend christen. Daar staat tegenover dat hij een uitzonderlijk mooie stem heeft, een gouden pen als het gaat om het schrijven van songs en de beste bedoelingen.

De tijden zijn ook veranderd. Ed Sheeran heeft bewezen dat je er niet meer hoeft uit te zien als een jonge god om toch heel succesvol te zijn. Idem Adele en meer recent Lizzo. Zij hebben afgerekend met het clichébeeld van popster als ranke den. Daarnaast is vrijwel iedere Amerikaanse muzikant in den Here en Jason noemt Michigander uitdrukkelijk geen christelijke band. En, als hij vooral fan is van de oude Coldplay is er ook op dat vlak ook weinig aan de hand.

Reds is ons favoriete nummer van de recent verschenen tweede EP van Michander, ‘Where Do We Go From Here’. Het is een kalme en rustig opbouwende indie rock track met typische 90’s elementen dus als een dot galm, kitschy keyboards en een schaamteloze gitaarsolo. Boven dit al klinkt de stem van Jason Singer die zijn achternaam alle eer aandoet.