Klangstof

Klangstof – Attack Attack

Zoals de meeste, zeg maar alle Nederlandse muzikanten droomde ook Koen van de Wardt, de drijvende kracht achter Klangstof van een doorbraak in Amerika. Zijn droom leek werkelijkheid te worden toen hij een deal kreeg aangeboden van een grote Amerikaanse platenmaatschappij.

Al snel bleek dat Koen een beetje naïef was geweest. Hij dacht dat de platenbonzen hem hadden getekend omdat ze zijn muziek zo mooi vonden. Niet dus. Het label was, om Frank Zappa te citeren ‘only in it for the money’. Toen bleek dat Koen niet bereid bleek water bij de wijn te doen en met lui in zee te gaan die hem wel eens zouden vertellen hoe hij hits moest maken brak de pleuris los. Gelukkig hield Koen zijn poot stijf en is hij nu weliswaar een illusie armer, maar ook een ervaring rijker. En weer eigen baas.

Attack Attack is single 1 van Klangstof album 2, ‘The Noise You Make Is Silent’, dat volgend voorjaar moet verschijnen. Attack Attack is Europese indie met één been in de electro en de ander in de prog-rock. Koen zingt de gedragen song met zijn beste falsetto, maar laat vooral zijn synths aan het woord. Die vertellen een spannend en fantasierijk verhaal dat hopelijk snel wordt vervolgd.