Alexandra Saviour – Saving Grace

Alexandra Saviour kreeg op haar debuutalbum een duwtje in de rug van Alex Turner. De alfa Arctic Monkey co-produceerde de plaat en hielp haar bij het schrijven van de songs.

Op Saving Grace, afkomstig van album 2 is Turner in geen velden of wegen te bekennen. Dat wil niet zeggen dat miss Saviour er nu alleen voor staat. Haar nieuwe album gaat uitkomen op het label van Danger Mouse. Op de producers-stoel heeft dit keer Sam Cohen plaatsgenomen. Sam combineert een solocarrière met klussen als sessiemuzikant en  producer. Zijn naam staat in de kleine lettertjes op albums van uiteenlopende acts als Norah Jones, The National en Kevin Morby.

Alexandria zwemt in de zelfde vijver als Lykke Li en Lana Del Rey. Allen maken wereldwijze meisjesmuziek met veel ambiance. Op het stroperig trage Saving Grace klinkt ze als een deerne in nood in een klassieke spaghettiwestern met muziek van Ennio Morricone. De hoofdrol is voor La Saviour, maar de show wordt gestolen door de gitarist met zijn ‘desert twang’. Veel is er nog niet bekend van de opvolger van ‘Belladonna Of Sadness’, maar dat het een intrigerend album gaat worden is nu al wel duidelijk.