Soccer Mommy – Lucy

Soccer Mommy is een van de interessantste acts van de huidige Amerikaanse indie-scene. De voetbalmoeder in kwestie is Sophie Ellison uit Nashville. Sophie maakte naam met intieme, introverte songs over zaken die spelen in het (liefdes)leven van een millennial.

Dat Sophie de muziek in zou gaan was al vroeg duidelijk. Haar eerste gitaar kreeg ze op haar zesde. Ze ging naar een middelbare school waar kunst en muziek hoofdvakken waren en sinds 2015 -ze was toen net 18- reist ze rond als Soccer Mommy. 

Aan de release vorig jaar van ‘Clean’, haar eerste volwaardige album gingen twee minialbums vooraf. Met Lucy – een song over innerlijke demonen- kondigt Sophie Soccer de komst aan van haar tweede langspeler. Die zal verschijnen op het label dat o.a. ook St Vincent en Manchester Orchestra onder zijn hoede heeft.

Een groot label betekent een groter opnamebudget en dat hoor je. Soccer Mommy mag dan vaak het onder de noemer lo fi worden geschaard, haar licht jengelende gitaar-indie met ongeschoolde meisjeszang klinkt op Lucy als de welbekende klok. Soccer Mom was vorig jaar nog in het land als support van Kacey Musgraves. Dat was een beetje een mismatch. Hopelijk komt ze snel na de release van haar nieuw plaat weer langs, maar dan als hoofdattractie.