Yak – I Am A Good Man

Yak wordt al twee albums lang getipt voor een plek aan de indie-top, maar tot nu toe is de verwachte doorbraak uitgebleven. Zou het dan eindelijk gaan lukken met I Am A Good Man? Het zou zo maar eens kunnen.

De nieuwe single van de band uit Wolverhampton is in ieder geval het vriendelijkst klinkende Yak nummer tot nu toe. Ouder werk was vaak loodzwaar  en ook wel maniakaal. I Am A Good Man is daarentegen een vrij conventionele popsong met een mooi meeslepend tempo en knappe koortjes. De opwinding wordt netjes bewaard tot het slot. Yak kanaliseert de late Beatles zoals Flaming Lips en The The dat ook doen/deden. Toch krijg je niet het idee dat het trio van kopman Oliver Burslem veel water bij de wijn heeft gedaan. Eerder een geestverruimend middel.  Gewoon zal Yak waarschijnlijk wel nooit worden, maar dat is alleen maar goed.

Het tweede album van Yak verscheen eerder dit jaar, maar de band heeft niet op zijn lauweren gerust. I Am A Good Man komt van de snel te verschijnen nieuwe ‘Atlast Complex’ EP, die grotendeels is opgenomen in de Third Man Studio van Jack White.