Tame Impala – It Might Be Time

De zaak Tame Impala krijgt een nieuwe wending met de release van It Might Be Time. De band van Kevin Parker vertegenwoordigde de absolute top van de neo-psychedelica golf die eerder dit decennium los barste.

Op een gegeven moment echter introduceerde Parker een beat die steeds disco-achtigere vormen aannam. Zozeer zelfs dat Tame Impala er van werd verdacht te lonken naar de mainstream. Zou na Coldplay en Muse nu ook Tame Impala overlopen naar het kamp van de vijand? Met recente releases als Borderline en Patience gooide de band alleen maar olie op het vuur.

Fans van het eerste uur kunnen opgelucht adem halen. It Might Be Time zet die lijn niet voort. De nieuwe single is begint weliswaar met een pianointro dat je inspireert om Dreamer van Supertramp te gaan zingen, maar wat volgt is prettige chaos.  Met zijn gekke geluidjes en stereo-effecten lijkt It Might Be Time eerder gemaakt voor de koptelefoon dan voor de radio. Laat staan de dansvloer. Meer Todd Rundgren dan Bee Gees, zeg maar.

Kortom de verwachtingen voor het nieuwe album, dat op Valentijnsdag 2020 uit moet komen onder de titel ‘The Slow Rush’ kunnen weer iets worden opgeschroefd.