noorderslag

ESNS publiceert longlist genomineerden Pop Media Prijs 2019

ESNS (Eurosonic Noorderslag) publiceert vandaag de longlist met genomineerden voor de Pop Media Prijs 2019, een stimuleringsprijs van de Nederlandse popjournalistiek in de breedste zin van het woord. Middels het stemformulier kan het publiek drie favorieten selecteren, waarna de jury zich buigt over de genomineerden en drie kandidaten voor de shortlist selecteert. De prijs, gepresenteerd door SENA, wordt tijdens ESNS in Groningen voor de zesentwintigste keer uitgereikt.
De prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist of aan een medium, waarbij vooral wordt gekeken naar bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. Kandidaten zijn individuen of in een enkel geval initiatieven of projecten, vanuit alle geledingen van de media: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film en fotografie. Hierbij gaat het in alle gevallen om publicaties met als onderwerp muziek.

Bekijk de longlist met genomineerden en breng een stem uit.

De aankomende editie van ESNS vindt plaats in Groningen van 15 tot en met 18 januari 2020. Eerder maakte ESNS al de namen bekend van 254 opkomende Europese acts, die in januari op ESNS aantreden. In de komende weken worden meer namen bekendgemaakt voor zowel Eurosonic als Noorderslag.

Kaarten en registraties
De kaartverkoop voor het ESNS 2020 festival is inmiddels begonnen via esns.nl. Registraties voor de ESNS-conferentie zijn beschikbaar nog beschikbaar via esns.nl. De deadline voor het registreren voor het late-tarief verstrijkt op 28 november.
Over Sena
Sena regelt de rechten van muzikanten en producenten. Zij krijgen van ons een vergoeding als hun muziek in het openbaar gedraaid wordt. Elke dag zetten wij ons in voor onze rechthebbenden. Dat zijn er nu ruim 33.000.
Over ESNS
ESNS (Eurosonic Noorderslag) is het platform voor en over Europese popmuziek. Op het festival worden meer dan 350 acts gepresenteerd aan zowel professionals als publiek. De conferentie voorziet in zo’n 150 panels en keynotes, alsook diverse netwerkmogelijkheden en prijsuitreikingen. Ieder jaar wordt één Europees land uitgelicht. Dit jaar ligt de focus op Zwitserland. ESNS wordt door meer dan 4000 muziekprofessionals uit alle segmenten van de industrie bezocht, waaronder 400 vertegenwoordigers van internationale festivals.