Marcus King – The Well

Marcus King is een 23 jarige zanger-gitarist uit South Carolina die waarschijnlijk nooit een echte hit zal scoren, maar over vijftig jaar nog steeds werk zal hebben.

De jonge King maakt het soort muziek dat zelden hip is, maar nooit ouderwets; een eigen gebrouwde mix van blues, country en soul. Met zijn eerste twee albums sloeg Marcus de V.S. aan de haak. Met zijn 3e, El Dorado gaat hij ook de rest van de wereld aan zijn gelaarsde voeten krijgen. Dat we dat met zo’n zekerheid durven te beweren komt omdat Marcus zijn El Dorado album opnam onder bezielde leiding van Dan ‘Black Keys’ Auerbach.

Op zich is dat geen garantie voor succes, maar het helpt natuurlijk wel. En hoe! Luister maar naar de vier songs die al online staan. Het volledige album volgt 17e. King zal met open armen worden ontvangen door het Americana publiek, door de oude blues boys, de mannen met paardenstaarten en ruitjesoverhemden. Maar ook onder zijn generatie (Z) genoten zal de jonge gitaargod heel wat zieltjes weten te winnen. Ter introductie draaien we het nummer The Well, een uptempo bluesnummer met een monster riff en alle ruimte voor de kleine King om even goed uit te pakken op zijn gitaar.

Concerten: 3 maart Paradiso, Amsterdam. 4 maart popodium Twente/Metropool, Enschede.