Tricklebolt

Overijsselse rockband Tricklebolt komt met nieuwe videoclip

Dit najaar bracht Tricklebolt met ‘Backbite’ en ‘Atlantis’ al twee singles uit van hun nieuwe album “Straight into the Blue”. Deze zal op 20-02-2020 verschijnen, vervolgd door een clubtour door het hele land.  

Om tot die tijd de grootste honger te stillen is hier single nummer 3: Sunday. Een laidback track met een flinke vleug groove en southern. Niet direct wat we van Tricklebolt gewend zijn maar hé, ze komen tenslotte wèl uit het Texas van Nederland, het platteland. De clip, geschoten in Tricklebolt’s 1e vrije weekend na 3 drukke maanden Popronde, neemt je mee naar een ‘romantische’ zondag van één van de bandleden. Uiteraard met een twist.

Dit keer heeft de band heeft de video volledig zelf geregisseerd, gefilmd, geacteerd, én gemonteerd. En dat allemaal op één sunday?? Frontman Bastian: “Ha…ha… nee, dat nèt niet, maar we zijn op die eerste zondag toch een heel eind gekomen. We vinden het te gek om zelf de verhaallijn te bedenken en dan ook op eigen houtje wat te proberen en aan te klooien”. “En ons budget te ontzien…” voegt Tim, de gitarist, nog droogjes toe.

 

Rob de Nijs in ‘De Keet’

In vrije weekenden en na shows belanden de mannen van Tricklebolt, terug in thuisbasis Lemele, vaak in het plattelands-fenomeen genaamd ‘de Keet’. Bastian: “We komen daar inderdaad heel vaak, al vanaf dat we 13 waren of zo. Elke vriendengroep heeft hier gewoon zo’n hok. Ik heb me laten vertellen dat Lemele zo´n 5 keten telt op iets meer dan 1000 inwoners. Onze keet vormde de grootste inspiratiebron voor deze ode aan de zondag. Als de meligheid daar grootse hoogtes bereikt beginnen we vaak die echte Nederlandse kaskrakers te draaien, waaronder Rob de Nijs met ‘Zondag’…. geweldig nummer. Thijs Boontjes heeft er ook een hele toffe remake van gemaakt trouwens. Hij en Rob houden het puur op de romantiek in hun teksten en dat bracht de poëzie toch onwillekeurig wat aan het borrelen bij mij. Wat je in de clip ziet is, laten we zeggen, een geromantiseerde remake van dat fijne, zondagse uitslapen met the Lady. Maar dan anders.

 

Verdwaald raken in eigen hoofd

‘De Keet’ leidde daarnaast ook op een veel meer prozaïsche manier tot het schrijven van ‘Sunday’, legt Bastian uit: “Er wordt stevig gedronken en als ik wakker word de volgende dag weet ik soms niet meer wat voor of achter is. M’n lijf is er uiteraard miserabel aan toe maar daarnaast is ook mijn hoofd in een bijzondere ‘staat van zijn’, ik voel me bijna verdwaald. Alsof je op de kop op de bank gaat liggen en je eigen huis voor het eerst lijkt te zien, zoiets. Deze momenten blijken soms uitermate geschikt om een liedje te schrijven. Dàn is de zondag groots!”

LIVEDATA

16-01: Animal Sonic, het Pakhuis Groningen
16-01: Penguin Schowcase, 3 gezusters, Groote Griet, Groningen
17-01: Strik Beats Sonic, Benzinebar Groningen