Human Barbie – Be Careful What You Wish For

Human Barbies, ze bestaan echt. Meiden die zich hebben net zo lang hebben laten verbouwen tot ze als twee druppels water op de beroemde pop lijken.

Waarom Chris Hackman zijn nieuwe project Human Barbie heeft genoemd is onduidelijk. Er is namelijk weinig plastics aan de vier Human Barbie tracks die tot dusver zijn verschenen. Hackman gaat er zelfs prat dat hij analoog werkt. Dat verklaart de warme sound van nieuwe single Be Careful What You Wish For, een dromerige track die in het verlengde ligt van de licht psychedelische luisterliedjes die bands als The Byrds en The Beach Boys eind jaren zestig produceerden.

Human Barbie beoefent een genre dat je bedroom pop zou kunnen noemen. Dankt Garage rock zijn naam aan plek waar de bands oefenden, ook de stijl van Human Barbie is beïnvloed door de locatie waar wordt gewerkt, de slaapkamer dus. Dat verklaart ook de zachte toon van de muziek. Men moet het volume wel bescheiden houden anders gaan de buren klagen. En ja die wat nerdy man in de clip is Chris Hackman.