hinds

Hinds – Good Bad Times

We kennen het Spaanse Hinds als een sympathieke band die niet gehinderd door instrumentbeheersing of andersoortige muzikale bagage gewoon lekker zijn gang ging en daar heel wat succes mee had. Hinds heeft zo’n beetje alle gerenommeerde festivals in Europa en de VS kunnen afvinken.

De señorita’s zijn nu zo’n jaar of negen bezig en dan is het onvermijdelijk dat je beter wordt in wat je doet. In nieuwe single Good Bad Times is daarom nog maar nauwelijks het vrolijke zooitje ongeregeld te herkennen dat de handjes op elkaar kreeg met charmant rammelende rocksongs als Bamboo en The Garden. Zelfs het vette Spaanse accent lijkt verdwenen. Nou ja bijna dan.

The ‘new and improved’ Hinds was al op de vorige single Riding Solo te horen, maar nog meer op Good Times Bad Times. De nieuwe single klinkt zelfs als een hit. Als zo’n nummer waarvan je het gevoel hebt dat je het wel eens eerder hebt gehoord. Maar waar en wanneer en van wie? Blondie misschien of Human League. Er zit duidelijk een jaren 80 geur aan Good Bad Times. Een groter opnamebudget en Hinds maakt nog eens de crossover van indie naar mainstream.

ALBUM: The Prettiest Curse 3 april.

CONCERT: 25 april Bitterzoet, Amsterdam.