King Princess – Ohio

De kans is groot dat Ohio de eerste en ook de laatste single is die we van King Princess zullen draaien. Mikaela Straus -zoals er in haar pasport vermeldt staat- is een medium succesvolle popzangeres die in de zelfde vijver dobbert als Lady Gaga en Katy Perry. Best goed in zijn soort. (Maar het soort deugd niet ;).

Wat bijzonder is aan King Princess is dat ze geen geheim maakt haar seksuele geaardheid. Ze valt op vrouwen. ‘Pussy Is God’ heet een van haar grotere successen. Begin dit jaar bracht ze haar debuutalbum uit, Cheap Queen. Op het album ontbrak Ohio. Dit tot groot verdriet van haar fans, want favoriet tijdens de concerten. Het gemis maakte King Princess goed door het nummer toe te voegen aan de recent gereleasde De Luxe versie van haar debuut.

Het album kan je verder vergeten, maar Ohio moet je een keer hebben gehoord. Of gezien. Ook de clip is zeer geslaagd. Ohio begint met een akoestische gitaar die aan Wish You We’re Here doet denken van Pink Floyd. Na twee minuten schakelt ze over op een elektrische gitaar, gaat de versterker op 11 en rockt King Princes alsof ze nooit anders heeft gedaan. Misschien moet ze er maar eens een gewoonte van maken.