Einar Stray Orchestra

Het is een beetje een trend om klassieke clips zonder geluid te posten op Youtube. Het effect is vaak hilarisch. Check bijv. de stille clip van Dancing In The Street van David Bowie en Mick Jagger.
Als je dat zou doen met Politricks van het Einar Stray Orchestra dan krijg een een compleet verkeerd beeld van het nummer en de band. In de clip zien Einar en zijn muzikanten er uit als leden van een Noorse death metal cultus, naarstig op zoek naar een volgend mensenoffer. Het enige wat daarvan klopt, is dat de band uit Noorwegen komt, de rest is pure fantasie.
Einar Stray is een 24 jarige Noorman. Hij is de dirigent en pianist van het orkest dat zijn naam draagt. Drie jaar geleden verscheen het eerste album van het orkest, een succes in Scandinaviƫ en in Duitstalig Europa. Het orkest heeft daarna uitgebreid getoerd waar ze maar welkom waren.
De band die je hoort op Politricks is dus gepokt en gemazeld. En komt naar je toe na de zomer. Op 4 oktober staat het Einar Stray Orchestra op het Nordic Delight Festival in Utrecht met nog veel meer acts uit het hoge noorden.