Habibi – Angel Eyes

Weinig songs hebben zo veel stof doen opwaaien als Come My Habibi van het New Yorkse vrouwenkwartet Habibi. Inmiddels hebben veel initiële tegenstanders hun verzet opgegeven. Een aantal heeft zelfs schoorvoetend bekend het toch wel een goed nummer te vinden.

Tijd dus voor een opvolger. Angel Eyes is veel minder controversieel, want een stuk conventioneler dan Come My Habibi. Domineerden in dat nummer de Arabische invloeden in Angel Eyes zoeken de dames het dichter bij huis. Bij de girlgroup traditie van begin jaren zestig toen meidengroepen als The Shangri-las, The Ronettes en The Crystals het Amerikaanse popbeeld bepaalden. Angel Eyes heeft die typische New Yorkse cool die ook zo typerend was voor bands als The Velvet Underground, The Ramones en Blondie.

Angel Eyes moet het meer van sfeer hebben dan van tekst of melodie, maar eenmaal ingedaald zal het nummer regelmatig onaangekondigd in je hoofd opborrelen. Angel Eyes staat samen met Come My Habibi op Anywhere But Here, het tweede album van Rahill, Lenaya, Erin, Karen en Leah.