Palaye Royale – Lonely 

 Lonely, de nieuwe single van Palaye Royale is een nummer om stil van te worden. En om stil bij te staan. We kennen Palaye Royale als een extroverte band, drie broers uit Canada die hun rock serveren met een flinke dosis glam en poeha. De artiestennamen die de broers – hun achternaam is oorspronkelijk Kropp- zich aanmaten spreken ook boekdelen. Ze gaan nu door het leven als Remington Leith, Sebastian Danzig en Emerson Barrett. Ook hebben ze hun geboortestad Toronto de rug toegekeerd en zich gevestigd in Las Vegas. Alles schreeuwt dus showbizz. En dan komen ze op de proppen met een song als Lonely.

Lonely gaat over verwaarlozing en misbruik, mentaal en fysiek van kinderen. Zanger-schrijver Remington Leith schrijft uit eigen ervaring. In een toelichting op Lonely vertelt hij dat hij momenten heeft gekend waarop hij het echt niet meer zag zitten. Toch is hij er bovenop gekomen.Mogelijk is zijn muzikale talent zijn redding geweest.  Zijn boodschap is simpel, “if I can make it out on the other side, so can you”

Lonely is dus een riem onder het hart van iedereen die in een vergelijkbare situatie verkeert of heeft verkeerd. De door Leith zelf geregisseerde video van Lonely vertelt het verhaal in beelden en zal niemand onberoerd laten. Lees de comments maar.

De nieuwe kennis over de verschrikkelijke jeugd van de broers werpt ook ander licht op recente songs als Fucking With My Head, Hang On To Yourself  en Don’t Feel Quite Right. Ze staan net als Lonely op het nieuwe derde album van Palaye Royale, The Bastards (29/5).