Oscar Lang – Easy To Love

Oscar Lang is een 18 jarige slaapkamermuzikant uit Londen. Net als Beabadoobee en Alfie Tempelman maakt Oscar muziek die je misschien niet associeert met iemand van zijn generatie, geen rap, trap, EDM of platte pop, maar ‘klassieke’ gitaarmuziek.

Hij is nu een paar jaar bezig en niet zonder succes. Zo’n 700 duizend luisteraars volgen zijn muzikale avonturen op Spotify. Net als Bea en Alfie heeft ook Oscar geen gebrek aan inspiratie. Twee albums en ruim een handvol singles en EP’s heeft hij gemaakt sinds zijn debuutsingle in 2017.

Zo te horen investeert Oscar zijn verdiensten in nieuwe apparatuur. Zijn nieuwe EP Overthunk heeft een mooie sound,  zeker vergeleken met ouder werk dat klinkt alsof het is opgenomen met een deken over microfoon. Niet dat dat een groot bezwaar was, de kracht van de songs en de charme van de uitvoering kwamen prima over. Easy To Love van de Overthunk EP is een weemoedig Beatle-esque pop-rockliedje over een liefde die niet mocht zijn. “Easy To Love. You’re Hard To Get Over” zingt de wereldwijze tiener.