The Strokes – Brooklyn Bridge To Chorus

Zonder te kunnen spreken over flops mogen we toch wel stellen dat de eerste twee singles van het nieuwe album van The Strokes de band niet terug hebben gebracht aan het front. In ieder geval blijven in de Graadmeter de prestaties achter bij de verwachtingen. En dat ondanks de inzet van super producer Rick Rubin.

Als single drie, Brooklyn Bridge To Chorus ook niet veel verder komt dan de eigen parochie hebben Julian Casablancas c.s. een probleem. De ironie is natuurlijk dat als een beginnende band nummers zou uitbrengen als Bad Decissions en At The Door we ze zouden onthalen als ‘the next big thing’. Van een band met de status van The Strokes verwachten we echter meer.

Terug naar Brooklyn Bridge To Chorus. Is 3x scheepsrecht? Dat zou best wel eens kunnen. Brooklyn Bridge begint met een new waverig keyboard intro, maar al snel vallen de gitaren in en die blijven tot aan het einde lekker voor in de mix. Er zit goed vaart in het nummer en Casablancas is uitstekend bij stem. Een minpuntje is dat de song plotseling is afgelopen, een goed outro schrijven is ook een kunst.

Al met al lijkt Brooklyn Bridge To Chorus de leukste van de drie vooruit gestuurde singles. De prangende vraag of het nummer The Strokes zal terug brengen naar de top durven we echter niet met een volmondig ja te beantwoorden. De tijd zal etc.

The New Normal, Strokes album #6 en de eerste in 7 jaar is vandaag (vrijdag)verschenen.