Oliver Tree – Let Me Down

Eind vorig jaar verscheen Oliver Tree op onze radar met Cash Machine. We noemden het het eerste serieuze nummer van een man die daarvoor een serie novelty songs had uitgebracht. Die  pasten prima bij zijn excentrieke uiterlijk (denk Jim Carrey in Dumb and Dumber) en bij zijn imago als scooterkampioen. (Een Amerikaans scooter is een step met een motor). Maar waren voor ons van weinig waarde.

Een ongeluk maakte een einde aan Tree‘s sportieve carrière. Hij ziet er nog steeds uit als iemand aan wie een paar steekjes los is, maar muzikaal zet hij de lijn voort van Cash Machine.

Let Me Down is een kort – nog geen twee minuten- maar krachtig liedje met fraai gitaarwerk en een serieuze tekst over de angst in de steek gelaten te worden. Tree schreef het nummer de dag nadat hij bekend had gemaakt de release van zijn debuutalbum, UGLY IS BEAUTIFUL vanwege de  Coronona crisis voor onbepaalde tijd uit te stellen. Het album schijnt nu alsnog uit te komen, inclusief Let Me Down.

De clip van Let Me Down is zo maf als maar kan. Een ‘opvallend’ geklede  Ollie wil gewoon zijn liedje te zingen. De microfoon weigert echter iedere medewerking. Oliver Tree is en blijft een rare kwibus, maar wel ons soort rare kwibus.