Laura Marling – Held Down

Voor veel artiesten is de Corona crisis reden om de release van hun album uit te stellen. Ze willen wachten tot ze weer op tournee kunnen om zo hun nieuwe album te promoten. Laura Marling denkt precies andersom. Nu iedereen thuis zit is dit een prima moment om nieuwe muziek uit te brengen. Dus is afgelopen vrijdag vrij plotseling haar 7e album uitgekomen. Oorspronkelijk stond ‘Song For Our Daughter’ gepland voor augustus.

Held Down mag de kar trekken en doet dat met verve. De nieuwe single is een sterk staaltje folkrock. Laura’s stem lijkt iets donkerder en haar vibrato doet denken aan die van Chrissie Hynde van The Pretenders. Op die momenten waarop haar stem omhoog dwarrelt, herken je de invloed van de oermoeder van het singer-songwriters gilde, Joni Mitchell.

Laura Marling is een perfectionist, zelden is ze tevreden. Scheppen gaat bij haar dan ook van au. Na haar laatste album zat ze zonder label en dus zonder verplichtingen. Dat beviel zo goed dat ze heeft serieus heeft overwogen om de muziek voorgoed te verlaten. Ze heeft een tijd gewerkt als yogalerares en een opleiding gevolgd tot psychoanalyticus. Dit alles in de hoop op een rustige gemoed. Dat is dus niet gelukt. Gelukkig voor ons kruipt ook het bloed van Miss Marling waar het niet gaan kan.