Luwten – Control

Luwten is een controlfreak. En perfectionist. Daarom vallen er best wel lange witjes tussen haar releases. Wat ze doet moet goed zijn en haar lat ligt hoog. Gelukkig wordt het nooit helemaal stil. Terwijl de fans geduldig wachten op nieuwe muziek van Tessa ‘Luwten Douwstra zelf verrijkt ze regelmatig het werk van anderen met haar inspirerende aanwezigheid. Zo is ze te horen op recente albums van De Staat, Klangstof en San Holo.

Nieuwe single Control gaat over het loslaten van de behoefte aan controle. Over anderen vertrouwen en betrekken bij het productieproces. Dat moet ze vaker doen, denk je als je het resultaat hoort. Control is een glanzende elektropop track, arty maar niet gekunsteld. Poppy maar niet popi. En natuurlijk weer machtig mooi gezongen.

Luwten lijkt het niet in zich te hebben om ooit van de daken te gaan schreeuwen, maar Control is al een stuk minder introvert dan de songs op haar debuutalbum uit 2017. Je kunt er zelfs een beetje op dansen, zij het voorzichtig en het liefst (check de clip) met je zelf.