The Backseat Lovers – Kilby Girl

The Backseat Lovers is een beginnende band uit Provo, een stad  in de woestijn staat Utah. In 2018 kwam het kwartet met een eerste EP, vorig jaar gevolgd door een langspeler. Daar gebeurde aanvankelijk niks mee, maar langzaam maar zeker kwamen er toch een paar songs bovendrijven.

Nu heeft de band bijna een half miljoen fans op Spotify. Het prijsnummer van het ‘When We Were Friends’ album is Kilby Girl. De liefdesverklaring aan het meisje van 19 met een neusring en Fake ID is een bijna vijf minuten durende ‘suite’ waarin van alles gebeurt. We kunnen nu vertellen over de vele tempowisselingen, de akoestische passages, de mooie koortjes, de bevlogen gitaarsolo en de subtiele mondharmonica aan het eind. Maar we kunnen ook gewoon zeggen dat Kilby Girl klinkt als een kruising tussen Radiohead en Wilco. De goede verstaander etc.

Radiohead en Wilco komen ook voor in de playlist van The Backseat Lovers op Spotify. Net als Car Seat Headrest, Big Thief, Julia Jacklin en The Districts etc. Alsof je een uurtje Pinguin luistert. 

The Backseat Lovers zijn krap twee jaar op weg, maar het is nu al duidelijk dat de band ver gaat komen.