Fenne Lily – Alapathy

Fenne Lilly is een 24 jarige, voormalige folkzangers uit het Britse Bristol. Voormalig omdat ze heeft ingeplugd. Daar zal enig lef voor nodig zijn geweest, want miss Lilly gooide hoge ogen met haar debuutalbum.

‘Never change a winning horse’ zal haar manager hebben gezegd, maar tegen dovemansoren zo blijkt. Er zijn nu drie songs uit van haar tweede album, BREACH. Per nieuwe single maakt Fenne meer lawaai. Alhoewel lawaai niet het woord is om haar haar integere luisterliedjes te omschrijven. Het zal nog wel even duren voordat Fenne zo hard rockt als PJ Harvey. Maar wat niet is lijkt te gaan komen.

Alapathy is een verzonnen woord, een samenvoeging van apathie en allopathie. Dat laatste is de wetenschappelijke benaming van symptoom bestrijdende medicijnen. Fenne heeft haar nieuwe album opgenomen met Brian Deck en Steve Albini in de controlekamer. De eerste heeft een rootsy achtergrond. Hij produceerde o.a. Iron & Wine en Counting Crows. De laatste is van de punk, Albini is de producer van Nirvana’s In Utero, platen van de Pixies en…daar is ze weer PJ Harvey.