The Front Bottoms – Montgomery Forever

The Front Bottoms is een rare band. Je weet nooit of ze serieus zijn of de boel op de hak nemen. Hun songs klinken niet zelden als muzikale toneelstukjes, of liedjes uit een musical. Maar dan met vrij onbegrijpelijke teksten. Clichés lijken ze eerder op te zoeken dan te vermijden. Daarnaast heeft zanger Brian Sella een super Amerikaans accent en een stem die we eerder wel eens met die van Kermit hebben vergeleken.

En toch. En toch overtuigen ze iedere keer weer. Nieuwe single Montgomery Forever springt je speakers uit. Lekker veel gitaren, boordevol energie en een onweerstaanbaar refrein. Maar waar het nummer over gaat? 

Montgomery is de naam van een beroemde Britse generaal uit WWII, de naam van een stad in de V.S. En nog heel veel meer. Volgens de band zelf gaat Montgomery Forever over nostalgie en mentale problemen. In dat licht bezien zou het bezongen Montgomery wel eens een psychiatrisch ziekenhuis kunnen zijn. Dat door de ikfiguur is opgeblazen. Intrigerend allemaal.

The Front Bottoms zou dit voorjaar op tournee zijn gegaan, maar het coronavirus heeft daar een stokje voor gestoken. Het duo heeft de vrijgekomen tijd besteed aan het opnemen van een nieuw album, In Sickness And In Flames. Het wordt hun vijfde. Releasedatum volgt.