The Lathums – All My Life

The Lathums heeft misschien nog wel meer dan andere bands last van het wegvallen van het festivalseizoen. Na een in de voorverkoop al uitverkochte eerste tournee door Engeland stonden band en publiek te trappelen om de stap naar de grote festivals te maken. Maar helaas. In geval van de jonge Britse band is uitstel beslist geen afstel. 

Nieuwe single All My Life heeft alles om een showstopper te worden, zo’n song waarbij het publiek zo massaal uit zijn dak gaat dat het optreden even moet worden stil gelegd. Tenminste dat stelen we ons zo voor.

Op plaat loopt het liedje een beetje met een sisser af. De opgebouwde spanning ontlaadt zich niet in een hemelbestormende gitaarsolo of andersoortig episch einde. Desondanks is de single zeer de moeite waard. All My Life is pas de tiende song in totaal van The Lathums. Zanger Alex Moore schreef het nummer vier jaar geleden toen hij zestien was.

Het is dus allemaal nog erg pril, maar dat maakt de jonge honden juist extra gretig. Hopelijk gaat het sein snel op groen en kunnen ze hun zegetocht voortzetten.