Men I Trust – Pierre

Het Canadese Men I Trust begon zijn bestaan als duo, gevormd door twee muzikanten die samen zo’n beetje alle bestaande instrumenten bespelen. Maar helaas voor geen meter kunnen zingen. Daarvoor huurden ze gastmuzikanten in, vooral dames. Een van de huurlingen, Emma Proulx beviel zo goed dat ze mocht blijven. Dat was in 2016.

Na een serie singles verscheen vorig jaar een 24 nummers tellend debuutalbum met Emma in de hoofdrol.  Alle songs op Oncle Jazz hebben hetzelfde rustgevende, zwoele karakter. De sfeer van een regenbuitje na een lange hete dag. Individuele nummer vallen pas op als ze los worden geserveerd, als single of als video.

Zo kan het gebeuren dat Pierre ons nooit zo was opgevallen. Tot er vorige week een clip van het nummer verscheen. Nu staat Pierre op repeat. Een aarzelend ritme, gefluisterde leadzang en een zachte fluitsolo in het outro. Meer heeft Pierre niet om het lijf. Maar wat een stuk is die Pierre!

Voor de freaks en ouderen onder u, Pierre klinkt als een verre neef van Claire, een liedje van de half vergeten Gilbert O’Sullivan.