Plants and Animals – Le Queens

De new zweef, nummers die klinken alsof het gaatje van de plaat niet in het midden zit lijkt alweer over zijn hoogtepunt heen. Zelfs de aanzwengelaar van het genre, Mac deMarco laat zijn gitaren tegenwoordig weer gewoon recht klinken.

Le Queens, de nieuwe single van Plants and Animals is waarschijnlijk dan ook een nawee. Mogelijk stond er een apparaat verkeerd afgesteld en dacht men hee dat klink goed, niks meer aan doen. En gelijk hadden ze. De jengelende gitaren en keyboards zijn niet het enige opvallende aan Le Queen. Het lidwoord le geeft het al weg. Er wordt in het Frans gezongen of beter half gehijgd. De ademloze zangstijl van invité, Adéle Trottier-Rivard refereert namelijk aan de roemruchte Yé Yé zuchtmeisjes-stijl, die populair was in het Frankrijk van de jaren zestig.

Le Queens gaat noch over vorstinnen noch over mannen in drag, maar over een amoureuze avond in een club in de wijk Queens in New York. Het nummer is afkomstig van The Jungle 23/10), het vijfde album van Plants and Animals uit Montreal.