Crumb

Crumb – BNR

Na maar liefst drie singles gelost te hebben in de afgelopen tijd, zal de oplettende luisteraar het vermoeden bevestigd krijgen…. Crumb kondigt hun tweede album Ice Melt aan dat zal uitkomen op hun eigen label Crumb Records! Heel lang wachten hoeft niet, het album ligt over twee weekjes in de betere platenzaken.

Crumb kwam samen in Los Angeles om samen te werken met producer Jonathan Rado en maakte gebruik van sfeercreatie als nooit tevoren, door experimentele composities te bouwen die op zijn beurt hoofdknikkend en surrealistisch, energiek en euforisch zijn. Ramani typeert het album als een “return back down to earth,” a deeply felt examination of “real substances and beings that live on this planet.”

De cultivatie van road-worn muzikanten die gloednieuwe geluiden, toolsets en thematische concepten verkennen, de band ziet zichzelf op Ice Melt richting een terrein duwen dat ze vijf jaar geleden nooit hadden kunnen voorzien. Toen de pandemie begon en de manier waarop we met elkaar en met de wereld omgaan veranderde, was Crumb halverwege met het opnemen van het project. De ernst van lockdown verleende een onmiskenbaar en onherroepelijk gewicht aan de thematische draden die door Ice Melt gaan – thema’s van ontkoppeling en ontwrichting, van vormverandering en het ervaren van nieuwe zijnstoestanden. Ondanks alles is er ook vrede – diepe, prachtige opluchting – de onuitsprekelijke euforie van veiligheid, een stap vooruit doen en weten dat de grond je zal vangen. Hoe droog, hard, begrast, modderig of brak die grond is gaan we meemaken.

Ice Melt is de opvolger van Crumbs veelgeprezen debuut Jinx, Ice Melt is de opvolger van “Trophy”, “Balloon” & “BNR” die er natuurlijk gewoon op staan.